Søg
  • RaceBusinessFonden

Jeg har taget et valg

Tag dit valg nu og del budskabet


Og nu skal i høre. (Lang tekst)

Jeg har valgt at bruge 2-6 timer af min fritid, hver dag på at gøre en forskel for andre, og det er mit valg. Jeg gør det fordi jeg har det menneskelige overskud at dele ud af til børn og familier der ikke har det samme overskud.

Det handler for mig primært om børn, mere specifikt, de mange børn i Danmark der af den ene eller anden grund vokser op i alt andet end normalitet.

Flere og flere børn vokser op i Danmark i en hverdag, der er svær og de oplever stigende ensomhed og mangel på nærvær.

Det kan være opvækst i en familie der har misbrug eller psykisk og fysisk vold i hverdagen.

Det kan være sygdom i familien eller barnets sygdom, der gør hverdagen svær.

Det kan være deres hverdag er fyldt af en familie i økonomiske udfordringer, der gør at de ikke har samme muligheder som klassekammeraterne eller kan holde jul, tage på ferie, have tid sammen.

Det kan være mobning fordi man er lidt anderledes eller helt uden grund.

Der er rigtigt mange børn der idag vokser op i vores samfund uden at føle sig trygge, have selvværd og have følelsen af at være en del af noget.

Det kan være familier hvor der er så travlt at de er overladt til sig selv og derfor ikke kan finde ud af hvem de er og hvad deres plads i livet er. Og for at få en form for kontrol og at blive set udvikler de en lidelse, de går og skjuler.


Det har jeg valgt at sætte min fokus på, for vi skal sikre at dem der er børn idag, kan have de redskaber og det selvværd de skal bruge for at kunne klare sig i selv samme samfund som voksne. Alle børn skal have mulighed for tryghed, vide at der er hjælp at hente, og at de kan opleve en form for normalitet. At der er steder de kan gå til og søge hjælp og at de ikke er alene.

Vi som mennesker i dag tør ikke reagere, når vi oplever noget der stikker ud fra vores egen normalitet. Vi har berøringsangst med situationer der opstår lige for næsen af os og tror at vi alligevel ikke kan ændre på det og det er der nok nogle andre der tager sig af. Men vi kan gøre noget. Vi kan råbe op, Vi kan hente hjælp, Vi kan stå sammen i en flok, Vi kan tilføre mere end vi tror ved at være nærværende og give næstekærlighed. Vi kan tage det enkelte menneske i fokus.

Selv helt små ting kan gøre en verden til forskel for det barn eller den familie.

Små ting, som en hjælpende hånd, et smil, en oplevelse af et øjebliks nærvær, et par lyttende ører, eller et kram.

Det hele handler om, at tage et valg og et ansvar for dem der ikke selv har valgt deres hverdag og situation, men som bliver formet af de valg vi som voksne træffer eller havner i uden indflydelse.


Vi som voksne kan udrette meget hvis vi står sammen og hver dag gør en lille indsats for at gøre en forskel for dem der ikke selv har overskuddet.

Det er grundlæggende det vores arbejde i RaceBusinessFonden handler om og derfor det er blevet min passion. En fond med det formål at samle ind til velgørenhed til fordel for dem der ikke har overskuddet/tiden/økonomien/fællesskabet/mulighederne.

Jeg kan ved at bruge min tid, faciliterer at samle mennesker med overskud om det gode formål og dermed være med til at hjælpe andre der ikke har overskuddet.

Jeg kan arrangere oplevelser og give mennesker et samlingspunkt hvor de kan stå sammen, skabe relationer, skabe forretningsmuligheder, så vi sammen kan skabe både det menneskelige og økonomiske overskud der er baggrunden for velgørenhed.

Jeg har taget det store valg, men små valg kan også sagtens gøre en stor forskel.

Overvej dette:

Hvor mange af jer der stadig læser med har 100kr til overs denne måned. 100kr som måske ville blive brugt på noget vi godt kunne undvære.

Hvis 100 af jer har 100kr, så er det 10.000kr

Hvis 1000 af jer har 100kr, så er det 100.000kr

Hvis 10.000 af her har 100kr, så er det 1.000.000kr

Og for 1 million kroner kan vi gøre en verden til forskel for rigtig mange børn, samtidig med at vi sammen breder budskabet i vores samfund om at give det menneskelige overskud videre. Men det skal ikke stoppe der. Vi skal blive ved med at se ud over vores egne næser og gøre det vi hver især kan for at ændre livet og mulighederne i den verden vi lader vores børn vokse op i.

Det kræver kun at du også tager stilling til dine næste 100kr.

Skal de sneakers du køber måske kun koste 1700kr istedet for 1800kr. Skal lørdagsslikket på lørdag skæres fra 200kr til 100kr.

Skal middagen og vinmenuen koster 1400kr istedet for 1500kr.

Du kan gøre det 1 gang eller du kan gøre det hver måned, og brede budskabet til alle du møder. Så står vi sammen.


Det lyder så nemt, men det er ikke altid nemt.

At danne en velgørende fond i disse tider er ikke en nem opgave. Vi er blevet tjekket i alle ender og kanter og hos alle instanser og afleveret en masse dokumentation på vores personer og formål. Alt bliver kigget over skulderen og alt er gennemsigtigt, og rejsen hertil har været lang. Det er 2 skridt frem og 1 tilbage hele tiden. Alt sammen bare fordi man er mennesker det har overskuddet til andre.

Jeg er heldigvis ikke alene om dette livsprojekt. Uden Jan var drømmen og ønsket aldrig spirret i mig og hos os er det blevet et familieprojekt. Jan og jeg er så glade for denne mulighed at vores børn kan vokse op og lære at der er så mange børn i Danmark der har det værre end dem selv og at det er meget små ting der kan gøre en forskel. Børnene er med ude og opleve den forskel og gøre deres indsats som frivillige.

Det lærer dem medmenneskelighed og at værdsætte face to face relationer, styrke i at stå sammen og at man kommer rigtig langt ved at hjælpe hinanden og tage et udgangspunkt der hedder “Hvad kan jeg gøre for dig? ”. Istedet for at have den holdning der hedder “Jeg skal have! ”, eller “Jeg er verdens navle”.

Vi er også begge så stolte af det team der er samlet omkring os og bakker op omkring fonden.


Start dit valg her. Støt os med dine 100kr på mobilepay 111119.

Du kan selvfølgelig også vælge at støtte med mere ved at deltage i et af vores arrangementer. Gør du det, er din billet din donation.

Du kan også vælge at bruge lidt at din tid sammen med os, som frivillig.

Del dette budskab og lad os se om vi sammen kan gøre den forskel der kan give børnene bare et øjebliksbillede af normalitet og viden om at der er rigtig mange mennesker der gerne vil hjælpe.
90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle